-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Rezumate » Chelsea vs Newcastle: duelul pentru mijlocul clasamentului

Chelsea vs Newcastle: duelul pentru mijlocul clasamentului

Deși Chelsea nu a avansat în clasament bazat pe celelalte meciuri ce s-au desfășurat, victoria aceasta este o gură de aer importantă atât pentru echipă, dar mai ales pentru Poch.

Loading

Într-un meci plin de acțiune, Chelsea a învins Newcastle cu scorul de 3-2. A fost un meci aglomerat, iar în ciuda eforturilor lui Newcastle, nu au reușit să întoarcă scorul pe terenul lui Chelsea.

Rezumatul meciului

Chelsea a deschis scorul devreme, după ce o degajare slabă a lui Botman a fost exploatată de Cold Palmer, al cărui șut a fost ușor direcționat spre colțul porții de către Nicolas Jackson. Aleksander Isak a egalat cu un șut puternic de la marginea careului chiar înainte de pauză. 
Palmer a restabilit avantajul lui Chelsea în a doua repriză cu un gol frumos din marginea careului. Înlocuitorul lui Raz, Mudryk, a luat mingea de la coechipierul său Conor Gallagher într-o incursiune proprie trecând prin apărarea lui Newcastle înainte de a-l ocoli și pe portarul Dubravka pentru a finaliza dintr-un unghi strâmt. În finalul partidei, Jacob Murphy a redus din diferență printr-un șut în colțul de sus al porții apărate de Dj. Într-un final, echipa a rezistat și și-a asigurat a 11-a victorie din Premier League în acest sezon.

Declarațiile lui Pochettino

Antrenorul lui Chelsea, Mauricio Pochettino, a declarat pentru Sky Sports: “Este un triumf masiv pentru noi. Am învins o echipă foarte bună. Au fost atât de buni și, în general, a fost bine în unele momente, a fost destul de echilibrat. Dar apoi am marcat trei goluri și sunt foarte mulțumit. Sunt puțin dezamăgit de modul în care am primit golurile pentru că trebuie să fim mai maturi și să găsim capacitatea potrivită de a rezolva această situație. Dar este prima dată când am jucat cu această linie defensivă, așa că trebuie să lucreze și să se cunoască mai bine, dar, în general, sunt foarte fericit. Trebuie să realizăm că trebuie să rămânem uniți. Până la sfârșit, vom lupta și acest grup de jucători va lupta pentru a încerca să le oferim fanilor noștri cele mai bune lucruri pe care le putem face. Trebuie să construim această relație și astăzi a ajutat. Am marcat de la început și fanii au fost buni. Au fost alături de noi și trebuie să continuăm. Grija noastră este să ne comportăm bine, să câștigăm meciuri și să construim această relație. Trebuie să aibă încredere în noi în performanța noastră.”

Declarațiile lui Palmer

Cole Palmer, care a avut o prestație remarcabilă în victoria lui Chelsea, a declarat că există mult talent la Chelsea. El a menționat că “există atât de mult talent la Chelsea. Fanii nu îl văd, voi nu îl vedeți. Dar cred că modul în care antrenorul ne lucrează pe terenul de antrenament, va fi doar mai bine. Dacă nu sezonul viitor, sezonul următor. Este un proiect, toată lumea este tânără și încearcă să joace bine. Veți vedea mai devreme sau mai târziu.”.

Cole Palmer a mai declarat pentru Sky Sports: “Știam când am lovit mingea că a fost un pic de dreapta, dar mă bucur că Nicolas Jackson a atins-o. Am avut câteva rezultate dificile, evident finala cupei împotriva lui Liverpool, Wolves și multe meciuri. Este vital pentru noi să obținem puncte. Am arătat puțină pasiune și am avut curajul să jucăm pentru că asta avem nevoie ca o echipă tânără. Vom face greșeli, toată lumea va face greșeli, este doar despre a trece la următorul.”

Statistici ale meciului

  • Chelsea a avut o mare șansă ratată, niciun corner, 12 șuturi totale, din care 8 șuturi pe poartă, 45% posesie, 432 de pase, din care 79% corecte, 2 offiside-uri, 14 intercepții și 57 dueluri câștigate, având un xG de 1.57
  • Newcasle nu a avut șanse mari ratate, 4 cornere, 11 șuturi totale, din care 3 șuturi pe poartă, 55% posesie, 512 de pase, din care 83% corecte, 2 offside-uri, 9 intercepții și 51 dueluri câștigate, având un xG de 0.74

A fost un meci plin de acțiune cu multe goluri și momente de joc interesante. Victoria lui Chelsea a fost un rezultat important pentru echipă și, mai ales, pentru Poch. Chelsea are 39 de puncte fiind pe locul 11, la 4 puncte distanță de West Ham ocupanta locului 7, dar cu un meci în minus.

Mențiuni

  • Primul gol al lui Jackson (5:46), a fost cel mai devreme gol al lui Chelsea într-un meci de acasă din Premier League din decembrie 2018 (împotriva lui Fulham, Pedro în minutul 4)
  • Mudryk a marcat (2) sau a oferit o pasă de gol (1) în fiecare dintre ultimele sale trei apariții acasă în toate competițiile, cu cinci din cele șase goluri ale sale pentru albaștri
  • Chelsea nu a mai pierdut acasă în campionat în luna martie de 23 de ani, în toată această perioadă Chelsea câștigând 32 de meciuri și a înregistrat 6 egaluri
Mai jos rezumatul partidei