-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Profil membru » Chemarea albastră – episodul 2

Loading

Chemarea albastră

Episodul 2

În fiecare weekend, pe măsură ce mingea se rostogolește pe terenul verde, o energie aparte învăluie stadionul și inimile suporterilor lui Chelsea. În cel de-al doilea episod al interviurilor noastre cu membrii Comunității Chelsea România, vă invităm să cunoașteți o personalitate cu adevărat specială.

În cel de-al doilea episod al seriei, îl cunoaștem pe…


1. De când ești suporter al echipei Chelsea?

Primul contact pe care l-am avut cu echipa a fost în școala generală, undeva în anii 2006. Îmi plăcea foarte mult culoarea albastră și, microbist fiind, eram un mic fan al unei echipe românești, însă, ușor-ușor, m-am reorientat către fotbalul extern.
Fotbalul englez m-a atras din prima! Echipele, atmosfera (chiar văzută doar le televizor), jucătorii, m-au făcut să încep să urmăresc Premier League și, în special o echipă… Chelsea.

2. Care a fost primul meci al lui Chelsea pe care l-ai urmărit și cum te-a influențat?

Nu a fost primul meci, dar punctul definitoriu a fost finala UEFA Champions League din 2008. Chiar dacă echipa a pierdut, dăruirea, spiritul de luptător, pasiunea și dezamăgirea de pe fața jucătorilor emblematici după ratarea penalty-urilor m-au făcut să mă decid că Chelsea va rămâne în inima mea până la final 💙

3. Care este jucătorul tău preferat din toate timpurile al echipei și de ce?

Supărarea de pe chipul lui John Terry m-a făcut să văd ce înseamnă Chelsea pentru el și a devenit, de atunci, jucătorul meu preferat.

4. Ce moment memorabil din istoria lui Chelsea îți amintești cu cea mai mare plăcere?

Probabil cel mai intens meci pe care le-am trăit a fost cel împotriva Barcelonei în deplasare din Champions League în 2012. Faptul că în meciul tur câștigasem cu 1-0 după golul magnificului Didier o făcea pe echipa Blaugranas să atace încă din primul minut. Și chiar așa a fost! Ba mai mult, după doar două minute după deschiderea scorului de către Busquets, Terry a luat roșu și părea că meciul se îndreaptă spre un final în care Barça iese învingătoare. Ba mai mult, Iniesa dubla avantajul aproape de finalul primei reprize. Însă, Ramires a redus din diferență fix înainte de pauză și asta-mi dădea speranțe prin prisma golului marcat în deplasare. A doua repriză a fost una de coșmar… Barcelona ataca în valuri și aveam inima cât un purice. În minutul 80, Torres ia luat locul lui Drogba (care în a doua repriză fusese mai mult în careul nostru), suflu nou în atac și să speculeze un contra-atac care, în minutul 90+2, a venit! M-am bucurat ca un nebun, săream prin casă cu mâinile în aer și îmi spuneam blue is the colour

5. Ai participat vreodată la un meci pe Stamford Bridge? Cum a fost experiența?

Din păcate nu. Însă anul acesta mi-am achiziționat Membership Chelsea (află mai multe despre ce înseamnă aici) și îmi doresc să ajung pe Stamford Bridge. Sper ca și clubul să ne accepte aplicarea pe care fan clubul nostru a făcut-o pentru Ticketing Official Supportes Club și să am șanse mai mari pentru a prinde un bilet.
Comunitatea ne ajută foarte mult să avem șanse reale pentru achiziționarea de bilete, există deja un coleg ce deține punctaj maxim.

6. Ce crezi că o face pe Chelsea diferită de alte echipe?

Pot să spun cum o văd eu pe Chelsea și, din punctul meu de vedere, să fie diferită de celelalte echipe:

  • Are o istorie îndelungată în fotbal, cu momente iconice și trofee semnificative și cu o moștenire impresionantă.
  • Albastrul iconic al echipamentului este o caracteristică vizuală puternică care face echipa ușor de recunoscut.
  • Renumită pentru dezvoltarea și promovarea talentelor tinere în prima echipă, ceea ce îi conferă o identitate de a fi un club care investește în viitor.
  • Abordarea în ceea ce privește transferurile, aducând jucători de calibru mondial și investind în tineri promițători, îi diferențiază ca un club cu viziune pe termen lung.
  • Abilitatea echipei de a reveni din situații dificile, plus determinarea de a se lupta până la ultimul fluier, a contribuit la imaginea de a fi o echipă puternică și perseverentă.
  • Comunitatea suporterilor devotați și pasionați ai lui Chelsea sunt o parte esențială a identității clubului.
  • Succesele în competițiile europene, precum Liga Campionilor sau Mondialul Cluburilor, subliniază statutul clubului ca o forță pe plan internațional.

7. Care este cel mai frumos gol marcat vreodată de Chelsea, în opinia ta?

Este greu să alegi. Au fost multe goluri memorabile.
Dar ca să aleg, cel ce m-a dat pe spate și m-am făcut să zic nu cred! a fost golul lui Matic împotriva londonezilor de la Spurs în FA Cup din sezonul 2016/17

8. Ce speranțe ai pentru echipa în viitorul sezon?

Eu personal văd acest sezon ca fiind unul de tranziție. Deși îmi doresc o clasare în top 4, aceasta este foarte greu de obținut, chiar dacă nu avem competiții europene la care să participăm.
Dar mai mult decât o clasare în top 4, îmi doresc ca echipa să redevină ceea ce a fost în perioada de dinaintea sezonului trecut, să arate dăruire, conexiuni între jucători, speranță în privirile jucătorilor, forță de revenire în meci.

9. Dacă ai putea întâlni un jucător al lui Chelsea, cine ar fi și ce i-ai spune?

Deși din instinct aș spune Terry (fiind și jucătorul meu favorit), mai degrabă aș vrea să-l întâlnesc pe Dan Petrescu. Sunt curios cum a simțit perioada petrecută la club, cum s-a hotărât și ce l-a determinat să-și numească una dintre fete Chelsea și dacă ar dori să se alăture comunității noastre 😃

10. Care a fost cel mai emoționant moment pe care l-ai trăit ca fan al lui Chelsea?

Cel mai emoționat moment a fost cu siguranță finalul meciului din 29 Mai 2021. Să am ocazia să sărbătoresc alături de peste 30 de fani Chelsea a fost minunat! Mai mult, în aceea zi am avut ocazia să-l întâlnesc în persoană pe Marius Mitran, un om pe care-l apreciez foarte mult.

11. Ai colecționat vreodată echipamentul oficial al lui Chelsea? Care este preferatul tău?

Dețin o colecție de articole (nu doar echipament oficial). Pot să spun că cel mai mult îmi place kitul aniversar pe care jucătorii echipei Chelsea l-au purtat în meciul din FA Cup împotriva lui Nottingham Forest.
Sunt puțin supărat că nu am reușit să cumpăr tricoul măsura mea și am doar varianta pentru junior, însă încă îl vânez și, cine știe, poate într-o zi o să am ocazia să-l cumpăr chiar de pe grupul nostru de Marketplace.

12. Ce îți place cel mai mult la antrenorul actual al echipei?

Cel mai mult îmi place faptul că știe să antreneze echipa. Are calitățile necesare unui club de talia noastră și căruia îi place să promoveze tinerii jucători.

13. Dacă ai putea schimba ceva în privința echipei sau a stadionului Stamford Bridge, ce ar fi?

Aș mări capacitatea stadionului, fără discuție.
Pentru un club de talia noastră, Stamford Bridge merită să poată susține măcar 55,000 de oameni.

14. Ce meciuri aștepți cu nerăbdare în sezonul acesta?

Aștept cu nerăbdare începerea sezonului! Dac-ar fi să aleg, probabil cel mai mult aștept meciul împotriva lui Man United, cel de acasă. Sunt curios cum o să fie primit MM pe Bridge…

15. Ai participat vreodată la evenimente sau întâlniri ale suporterilor lui Chelsea? Cum a fost experiența?

Particip regulat la întâlnirile noastre de la Dubliner, locația noastră din București. Am fost prezent încă de la început și vreau să cred că am contribuit la creșterea comunității noastre din București.

The Dubliner

Te așteptăm cu drag să vedem împreună toate meciurile echipei favorite.

Experiența este una cel puțin memorabilă. Băieții sunt înfocați și asta se simte încă de la începutul meciului. Îmi place că atunci când sunt acolo simt cum aș fi mai aproape de Bridge!

16. Care este cea mai mare realizare a echipei din perspectiva ta?

Din punct de vedere al palmaresului, cred că atunci când am câștigat primul trofeu al Champions League din 2012. Fiind considerați outsideri, am arătat tuturor ce înseamnă dăruirea și faptul că dacă există dorință, există o cale spre victorie!
Dacă merg mai departe de zona strict fotbalistică, aș zice că cea mai mare realizare a clubului a fost preluarea de către Roman Abramovich în 2003.

17. Ai o tradiție sau un obicei specific în ziua unui meci important al lui Chelsea?

Nu am ceva specific ce fac în zilele de meci.
Aștept cu nerăbdare fiecare meci!

18. Care este opinia ta despre academiile de tineret ale echipei și dezvoltarea viitoarelor talente?

Sunt foarte bucuros să văd că Chelsea investește în tineri și dezvoltă academiile de tineret. Eu am aceiași părere pe care a zis-o la un momentan un om influent din fotbal.

Prezentul este atât de scurt… Viitorul este tot ce contează!

19. Ai vreo amintire amuzantă sau interesantă legată de momentele când ai urmărit meciuri ale lui Chelsea împreună cu prietenii sau familia?

La fiecare meci văzut la pubul din București se creează momente amuzante sau emoționante.
Cred că momentul cel mai emoționant a fost după golul marcat de Havertz împotriva lui Newcastle din 13 Martie 2022.

20. Ce jucător se va evidenția din perspectiva ta în acest sezon?

Sunt câțiva jucători interesanți de urmărit la Chelsea în sezonul acesta. Preferatul meu este Andrey Santos. Mi se pare foarte schimbat (în bine) după întoarcerea din împrumut și, cum am zis-o și în primul episod din Podcastul Chelsea România, dacă Santos intră în prima echipă, nu va mai ieși din primul unsprezece!

21. Ce sfat ai da unui nou venit în comunitatea suporterilor lui Chelsea?

În momentele dificile ale clubului să-și aducă aminte întotdeauna ce l-a determinat să fie suporter al echipei!

Iar celor mai noi membrii ai comunității / site-ului, să-și dorească ca această comunitate să crească punând umărul cum poate mai bine la dezvoltare prin postări, știri, articole, informații relevante etc.


În încheierea acestui articol, ne bucurăm să îl cunoaștem mai bine și să împărtășim povestea lui Narcis Criveanu, un membru cheie al Comunității Chelsea România. Devotamentul, determinarea, perseverența și dedicarea sa pentru echipa noastră iubită sunt cu adevărat impresionante!

Dar să nu uităm că fiecare membru al Comunității Chelsea România are o poveste unică și specială de spus! Suntem o comunitate plină de voie bună, unită de aceeași dragoste pentru Chelsea.
Și astfel, îndemnăm și pe ceilalți membri ai Comunității să își împărtășească pasiunea lor cu noi. Dacă aveți o poveste, o experiență memorabilă sau o perspectivă interesantă despre Chelsea, nu ezitați să ne contactați. Suntem dornici să aflăm și să împărtășim tot ce ne aduce mai aproape ca o familie de suporteri.

Pe măsură ce ne continuăm călătoria în lumea albastră, ne adunăm cu bucurie în Comunitatea Chelsea România, unde toți suntem conectați printr-o pasiune comună și un simț al camaraderiei. Împreună, construim amintiri și trăim experiențe minunate, sprijinind echipa noastră favorită în fiecare meci și manifestându-ne mândria de a fi suporteri ai lui Chelsea.

Mulțumim lui Narcis pentru că a împărtășit cu noi gândurile sale și pentru că ajută constant la creșterea comunității noastre prin dăruința sa. Iar pentru ceilalți membri ai Comunității, suntem nerăbdători să auzim și să celebrăm împreună pasiunea noastră comună în viitoarele episoade.

Haideți să rămânem uniți, haideți să continuăm să susținem echipa noastră dragă, Chelsea, și haideți să trăim împreună momente de bucurie, încurajându-ne reciproc și construind legături puternice în această frumoasă comunitate albastră!
UP THE BLUES 🔵🚀💙


Următorul articol poate să fie chiar despre tine!

Vezi episoadele anterioare

0 0 voturi
Evaluare articol
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Sponti Tudor
12 august 2023 18:15

Top man

Criveanu Narcis
Administrator
Raspunde la  Sponti Tudor
12 august 2023 19:13

Mersi, ! 🧢💙🔵