-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Profil membru » Chemarea albastră – episodul 4

Loading

Chemarea albastră

Episodul 4

În adâncul fiecărui suporter există o poveste fascinantă și o pasiune de nedescris pentru echipa lor iubită. Astăzi, ne îndreptăm atenția către un fan dedicat al lui Chelsea, a cărui poveste este o pledoarie pentru loialitatea și iubirea față de culorile alb-albastru celebre ale clubului londonez. În acest interviu captivant, vom păși în universul lui și vom explora momentele memorabile, bucuriile și provocările de-a lungul călătoriei sale în lumea fotbalului. Este timpul să descoperim ceea ce înseamnă cu adevărat să fii un suporter Chelsea și să cunoaștem oamenii pasionați care susțin fervent această echipă.

În cel de-al patrulea episod al seriei, îl cunoaștem pe…


1. De când ești suporter al echipei Chelsea?

Din anul 2003 si nu datorită lui Roman Abramovich, cum probabil ar intui multă lume, ci datorita lui Adrian Mutu. În acea perioadă eram mare fan Adrian Mutu, mai ales când forma acel duo letal la Parma împreună cu Adriano și, de îndată ce am aflat că Chelsea a reușit să îl transfere, am știut că trebuie să fac tot posibilul să reușesc să pot urmări cât mai multe meciuri ale lui Chelsea, chiar dacă în anii aceia nu aveam atât de multe posibilități ca în prezent.

2. Care a fost primul meci al lui Chelsea pe care l-ai urmărit și cum te-a influențat?

Coincidență sau nu, primul meci pe care l-am urmărit a fost tocmai acela în care Mutu a debutat la Chelsea, chiar reușind să debuteze cu gol, golul de 2-1 împotriva lui Leicester. Însă meciul care m-a influențat si m-a făcut sa spun cu tărie this is my club a fost returul optimilor UCL din sezonul 2004-2005, cu Barcelona, cu acel șpiț celebrul al lui Ronaldinho. Un meci absolut epic care, nu doar m-a făcut să mă identific și mai mult cu acest club, ci și să iubesc și mai mult fotbalul!

3. Care este jucătorul tău preferat din toate timpurile al echipei și de ce?

Poate cea mai grea întrebarea și cea mai ușoară în același timp. Este foarte greu de ales pentru că sunt atât de multe nume care atunci când le pronunți spui Chelsea, vezi, Terry, Cech, Drogba, Zola, Hazard etc. Însă preferatul meu all-time este Super Frank Lampard. Un fotbalist, dar mai ales, un OM care a fost ca un model pentru mine din toate punctele de vedere. Un exemplu de motivație, muncă , seriozitate, dăruință, inteligență cum rareori mi-a fost dat să văd în fotbal. Un mijlocaș legendar, complet, un lider adevărat. Unul dintre regretele mele a fost când s-a clasat pe locul 2 la balonul de aur în 2005 în spatele lui Ronaldinho. Și cum bine a spus cineva la un moment dat, “he will go right to the very top” and he did!

4. Ce moment memorabil din istoria lui Chelsea îți amintești cu cea mai mare plăcere?

Sunt foarte multe, aș putea sta câteva ore bune să le enumăr pe toate. Nu voi alege unul ci două și nu cred că voi surprinde pe cineva dar da, sunt cele doua trofee UEFA Champions League, ambele care sunt la fel de importante. Cel din 2012 pentru că a fost primul și, mai ales, că venea și după o finală pierdută cu 4 ani înainte și al doilea pentru că cel puțin pentru mine a fost o surpriză, mai ales în acele circumstanțe pentru că știm cu toții cum a decurs acel sezon și prin ce-am trecut.

5. Ai participat vreodată la un meci pe Stamford Bridge? Cum a fost experiența?

Din păcate nu… Am reușit să ajung la cele 2 meciuri cu Steaua de la București, dar pe Stamford Bridge niciodată și sper să reușesc pentru că este unul dintre cele mai mari visuri ale mele.

6. Ce crezi că o face pe Chelsea diferită de alte echipe?

Puterea grupului, faptul că suntem suporteri adevărați ai clubului (nu doar fani ai clubului), pentru că ne circulă sângele albastru prin vene și că suntem aproape de club în primul rând la greu și apoi la bine.
KTBFFH

7. Care este cel mai frumos gol marcat vreodată de Chelsea, în opinia ta?

Pff… Now that’s a hard one… Atât de multe goluri din care să alegi, de la golurile lui Drogba sau Hazard până la acel gol al lui Matic din acel meci cu Tottenham, dar voi fi nevoit să aleg un gol tot de la Frank Lampard, un gol imposibil dat pe Camp Nou împotriva Barcelonei în 2006.

8. Ce speranțe ai pentru echipa în actualul sezon?

Eu unul am speranțe mari pentru că am încredere in Pochettino, mai ales pentru relația pe care o are cu jucătorii tineri, iar actualul lot, deși la prima vedere este cam lipsit de experiență, am încredere ca Poch poate să realizeze lucruri foarte frumoase aici pentru că am văzut de ce este în stare dacă i se oferă timp și mână liberă, sunt tineri cu foame de performanță și au toate condițiile necesare pentru acest lucru. Însă, trebuie să avem răbdare și să fim realiști! În ceea ce privește obiectivul în sine, ar trebui să fie închegarea un echipei, să realizeze o omogenitate, iar ca obiectiv fotbalistic, cred că o clasare în top 4 ar fi o realizare foarte foarte bună în acest sezon.

9. Dacă ai putea întâlni un jucător al lui Chelsea, cine ar fi și ce i-ai spune?

Acela este Super Frank Lampard iar după ce l-aș întâlni prima dată cred că aș rămâne stană de piatră preț de câteva minute realizând ce mi se întâmplă și, după, i-aș mulțumi pentru că există și pentru că a reușit să îmi impregneze și mai mult Chelsea în suflet.

10. Care a fost cel mai emoționant moment pe care l-ai trăit ca fan al lui Chelsea?

Clar finala UCL din 2012, mai ales când s-a ajuns la executarea penalty-urilor. Bine că nu mi s-au verificat bătăile inimii când a venit momentul să execute King Drogba pentru că erau muuult peste limita normalului 😁

11. Ai colecționat vreodată echipamentul oficial al lui Chelsea? Care este preferatul tău?

Da, am reușit să îmi acționez tricoul de casă din sezoanele 2020-2021 respectiv 2021-2022 și echipamentul de deplasare din sezonul trecut.

12. Ce îți place cel mai mult la antrenorul actual al echipei?

Faptul că, în primul rând, se impune în fața jucătorilor și, din ce am văzut, puțin și în fata conducerii în sensul că el decide cine joacă, cine nu, cine pleacă, cine nu, cuvântul lui este lege în vestiar. Că are o relație foarte bună cu toți jucătorii, în special cu tinerii, din ce citesc chiar jucătorii spun că este o atmosferă excelenta în vestiar. Totodată, îmi place la Poch că are țeluri mărețe și că înțelege ceea ce înseamnă Chelsea, despre ce vorba aici, că nu a venit doar în vacanță sau doar să adauge ceva bani în cont.

13. Dacă ai putea schimba ceva în privința echipei sau a stadionului Stamford Bridge, ce ar fi?

Cred că aici toți suntem de acord că ceea ce trebuie schimbat este să fie mărită capacitatea stadionului, este cam micuț pentru un club ca Chelsea și sunt sigur că dacă ar fi un stadion de cel puțin 80.000 de locuri ar fi plin la fiecare meci de acasă.

14. Ce meciuri aștepți cu nerăbdare în sezonul acesta?

Sincer eu le aștept cu nerăbdare pe toate, absolut toate, fiecare meci este special în felul său și un prilej să ne bucurăm de acest club. Dacă ar fi să aleg un meci anume (poate ar fi un plus de nerăbdare), ar fi un eventual meci cu trofeu pe masă, indiferent care ar fi acela.

15. Ai participat vreodată la evenimente sau întâlniri ale suporterilor lui Chelsea? Cum a fost experiența?

Până în prezent nu, dar chiar sper și mi-ar face mare plăcere să reușesc să ajung măcar o dată la întâlnirea suporterilor la Dubliner, locația din București, și să ne bucurăm împreună de un meci.

The Dubliner

Te așteptăm cu drag să vedem împreună toate meciurile echipei favorite.

16. Care este cea mai mare realizare a echipei din perspectiva ta?

Din punct de vedere sportiv, clar sunt cele doua trofee UEFA Champions League și urmate foarte de aproape de titlu in Premier League din 2004-2005 care venea după o pauză de 50 ani și, mai ales, și maniera în care a fost câștigat, doborând niște recorduri care nu au putut fi egalate nici până în ziua de astăzi.
Aș mai completa cu o realizarea uriașă și din punct vedere administrativ, momentul în care am fost preluați de Roman Abramovich.

17. Ai o tradiție sau un obicei specific în ziua unui meci important al lui Chelsea?

Nu aș zice că am ceva ieșit din comun ci doar ce au toți fanii Chelsea, sau cel puțin ar trebui să aibă, si anume aceea nerăbdare de a vedea următorul meci.

18. Care este opinia ta despre academiile de tineret ale echipei și dezvoltarea viitoarelor talente?

O părere excelentă! Mi se pare esențial pentru un club să își dezvolte cât mai mult academiile și să investească atât de mult în ele pentru că am văzut ce talente se pot descoperi prin aceste mijloace și mă bucur enorm că și pentru viitor unul dintre principalele țeluri ale clubului este investirea în tineri.

19. Ai vreo amintire amuzantă sau interesantă legată de momentele când ai urmărit meciuri ale lui Chelsea împreună cu prietenii sau familia?

Da, la finala UCL din 2021. Am trait meciul într-un stres și o agitație cum nu am avut în viața mea. La golul lui Havertz era să îmi rup piciorul când am sarit din pat iar spre final la acea ocazie a lui Mahrez mi-a stat inima. Cei din familie au râs de mine de cum am trait meciul și că am slăbit nu știu câte kg de la atâta agitație 😂

20. Ce jucător se va evidenția din perspectiva ta în acest sezon?

Din ce am văzut în presezon și chiar în primul meci, îmi pun toată încrederea că va exploda Jackson, deși aș vrea să văd asta și la Gusto si Andrey, dar pariul meu pentru acest sezon va fi Nicolas Jackson.

https://chelsea-romania.com/fan-club/activitate/p/2746/

21. Ce sfat ai da unui nou venit în comunitatea suporterilor lui Chelsea?

Să nu uite niciodată de ce a ales să fie suporter al lui Chelsea, că nu este nimeni mai presus decât club, să ajute la dezvoltarea comunității cât de mult poate și simte și, cel mai important, să nu uităm că suntem suporterii acestuia în primul la greu și apoi la bine!


În încheierea acestui interviu captivant cu Bogdan Ghiță, ne-am aventurat în pasiunea și devotamentul său de neclintit pentru Chelsea. Povestea sa este una inspirațională, subliniind faptul că iubirea pentru un club de fotbal poate depăși barierele geografice și culturale, unind suporteri din întreaga lume într-o comunitate deosebită.

Bogdan ne-a demonstrat că a fi suporter înseamnă mai mult decât a urmări meciurile la televizor. Este despre a trăi fiecare moment al victoriei și înfrângerii, despre a împărtăși bucuria și tristețea cu alți suporteri și despre a contribui activ la această comunitate minunată.

Cu pasiunea sa și cuvintele sincere, Bogdan ne amintește că suntem toți conectați de aceeași iubire pentru Chelsea și că acest club special este o sursă de bucurie și inspirație pentru noi toți.

Vă încurajăm să împărtășiți propriile povești și să continuăm să ne susținem echipa și comunitatea cu aceeași pasiune și loialitate. Cu mulțumiri sincere către Bogdan pentru participarea sa, așteptăm cu nerăbdare să aducem mai multe povești din rândurile comunității noastre, nu ezita să ne contactezi. Comunitatea Chelsea România este mereu deschisă pentru a asculta și împărtăși aceste povești minunate.

Până data viitoare, rămânem uniți în dragostea pentru albastru și alb! 🔵⚪
UP THE BLUES 🔵🚀💙


Următorul articol poate să fie chiar despre tine!

Vezi episoadele anterioare

5 1 vot
Evaluare articol
1 Cometariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
Criveanu Narcis
Administrator
2 septembrie 2023 13:15

🤩😍💙