-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Profil antrenor » Cine poate prelua Chelsea dacă Pochettino este demis

Cine poate prelua Chelsea dacă Pochettino este demis

Antrenorul actual al lui Chelsea, Mauricio Pochettino, se confruntă cu un sezon dificil, existând astfel speculații despre o posibilă demitere. Ruben Amorim și Roberto de Zerbi sunt propuși ca înlocuitori. Amorim aduce un sistem de joc 3-4-3, având și experiență europeană, în timp ce De Zerbi se bazează pe posesie și are „sprijinul” lui Guardiola. Amândoi se confruntă, însă, cu provocări de adaptare și așteptări la un club de top.

Loading

Mauricio Pochettino, actualul antrenor al lui Chelsea, a avut un sezon dificil. Chelsea a suferit 10 înfrângeri doar în campionat în acest sezon și se află în jumătatea inferioară a clasamentului, pe locul 11. În ciuda acestor rezultate, Pochettino a reușit să ajungă în finala Cupei Ligii Angliei, unde a fost învins de Liverpool. Chiar dacă în ultimul meci, albaștrii au reușit să învingă Leeds și să se califice în sferturile Cupei Angliei, există speculații că Pochettino ar putea fi demis la finalul sezonului. În acest context, există câteva nume care sunt vehiculate în presa de specialitate pentru a prelua conducerea echipei.

Ruben Amorim

Ruben Amorim, antrenorul celor de la Sporting Lisabona, este unul dintre numele care ar putea prelua conducerea echipei.

Analiza tactică

Amorim preferă un sistem de joc 3-4-3, cu o echipă care păstrează posesia și provoacă adversarul să facă pressing. Echipa sa este cunoscută pentru pressing-ul intens și pentru capacitatea de a exploata spațiile libere. Acest stil de joc ar putea aduce un suflu nou la Chelsea, care a avut probleme cu consistența în ultimul timp.

Argumente pro și contra

Pro:

  • A câștigat titlul în Portugalia cu Sporting în 2021, demonstrând că are abilitatea de a conduce o echipă la succes.
  • A avut succes în Europa cu Sporting, ceea ce indică faptul că poate gestiona presiunea competițiilor internaționale.

Contra:

  • Nu are experiență în Premier League, ceea ce ar putea fi o provocare majoră.
  • S-ar putea să aibă dificultăți în a se adapta la stilul de joc din Anglia, care este diferit de cel din Portugalia.

Roberto de Zerbi

Roberto de Zerbi, actualul antrenor al celor de la Brighton, este un alt nume care ar putea fi numit antrenorul echipei Chelsea.

Analiza tactică

De Zerbi preferă un joc bazat pe posesie, cu o echipă care construiește din apărare și caută spații în apărarea adversarului. Echipa sa joacă într-o formație 3-4-2-1 și este cunoscută pentru presingul intens și pentru capacitatea de a exploata spațiile libere. Acest stil de joc ar putea aduce un suflu nou la Chelsea, care a avut probleme cu consistența în ultimul timp.

Argumente pro și contra

Pro:

  • A avut succes cu Brighton în Premier League, ceea ce indică faptul că are abilitatea de a gestiona presiunea competițiilor internaționale.
  • A fost lăudat de Pep Guardiola ca fiind ‘unul dintre cei mai influenți antrenori din ultimii 20 de ani’, ceea ce este un semn al respectului său în lumea fotbalului.
  • Cunoaște Premier League.

Contra:

  • Echipa sa a avut probleme defensive în acest sezon, ceea ce ar putea fi o preocupare pentru Chelsea.
  • S-ar putea să aibă dificultăți în a gestiona așteptările la un club de top precum Chelsea.

Concluzie

Atât Ruben Amorim, cât și Roberto de Zerbi sunt antrenori talentați care ar putea aduce un stil de joc interesant la Chelsea. Cu toate acestea, amândoi ar avea provocări de înfruntat, fie că este vorba de adaptarea la Premier League sau de gestionarea așteptărilor la un club de talia lui Chelsea. Decizia finală va depinde de conducerea clubului și de direcția în care doresc să meargă în viitor.


Crezi că Pochettino va redresa corabia până la finalul acestui sezon și să prindă un loc de Europa? Este asta de ajuns pentru argentinian? Pe cine ai dori dintre cei doi potențiali antrenori? Ți-ai dori pe altcineva la cârma echipei?
Scrie-ne în comentarii 👇