-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Știri externe » De ce Chelsea nu l-a concediat încă pe Mauricio Pochettino

De ce Chelsea nu l-a concediat încă pe Mauricio Pochettino

Chelsea se confruntă cu o situație dificilă sub conducerea lui Mauricio Pochettino, ocupând locul 11 în Premier League. Cu șanse reduse de calificare în Europa League, Pochettino trebuie să obțină rezultate bune, inclusiv în Cupa Angliei, pentru a-și menține poziția la club.

Loading

Chelsea se află într-o situație dificilă în acest sezon, după ce a pierdut finala Cupei Ligii cu Liverpool și ocupă locul 11 în clasamentul Premier League. Mulți fani și analiști se așteaptă ca antrenorul Mauricio Pochettino să fie dat afară în curând, dar se pare că acest lucru nu se va întâmpla prea repede.

Potrivit jurnalistului Simon Phillips, motivul pentru care Chelsea nu l-a concediat încă pe Pochettino este că echipa are încă șanse să se califice în Europa League. „Sunt la 9 puncte de locul 6, cu 13 meciuri de jucat. Și acesta este motivul pentru care au fost reticenți să-l concedieze pe Pochettino”, a scris Phillips pe Substack.

Chelsea mai are o cale de a ajunge în Europa League, dacă va câștiga Cupa Angliei, competiție în care va întâlni Leeds United în optimile de finală, mâine, pe Stamford Bridge. Pochettino are mare nevoie de o victorie pentru a-și salva, pentru un moment, poziția de manager la Chelsea.

Pochettino a venit la Chelsea în vara anului trecut. La început, a arătat semne promițătoare în pre-sezon și debutul sezonului, însă de atunci, performanțele echipei au scăzut, cu câteva excepții izolate. Chelsea nu a reușit să fie constantă și să se bată pentru primele locuri, așa cum cu toții eram obișnuiți din sezoanele precedente.

Nu totul a fost vina în totalitate doar a lui Pochettino, care a avut de înfruntat multe accidentări în lot, inclusiv pe căpitanul Reece James, dar și lotul aproape în totalitate schimbat pe baza noii politici sau strategii a clubului. Totuși, dacă patronii clubului vor decide să-l demită, acesta nu va avea prea multe motive de contestație. A fi pe locul 11 la acest moment al sezonului este inacceptabil pentru ceea ce înseamnă Chelsea!