-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Fan club » Explorând viitorul fotbalului: Cum arată Chelsea în 2032 conform Football Manager 2024

Explorând viitorul fotbalului: Cum arată Chelsea în 2032 conform Football Manager 2024

După zece ani de simulare în Football Manager, Chelsea în 2032 reușește în continuare să ne aducă surprize și perspective neașteptate. Află care sunt antrenorii care s-au perindat pe la Chelsea, care este căpitanul neașteptat al echipei și transferurile efectuate.

Loading

Cu o idee venită pe finalul Podcastului Chelsea România episodul 16 (din 22 Februarie), am decis să pun în practică un exercițiu de imaginație. Fiind mare împătimit de Football Manager, cât și asistent researcher la ei, am vrut să văd cum arată Chelsea in 2032, adică la fix zece ani după preluarea clubului de către patronajul american. Așa că am simulat jocul, fără să adaug vreun manger nou sau altceva. Am lăsat lucrurile fix așa cum sunt.
Ce a urmat, pot să vă spun că m-a lăsat cu gura căscată.

Vezi episodul 16 de Podcast Chelsea România

Așa că pregătiți-vă fiindcă garantez că nu vă așteptați la așa ceva.

ANTRENOR ȘI STAFF

Surpriză sau nu, la 1 iulie 2032, antrenor la Chelsea FC este… Mauricio Pochettino. Da, am avut același șoc! Căpitan este în continuare Reece James, care ajuns la 32 ani și 393 apariții a dovedit loialitate maximă. Vice-căpitan, deloc surprinzător, Enzo Fernandez, care a dovedit și-n realitate că are spirit de lider.

Primul mare șoc este că după cei zece ani de zile, Todd Boehly și Beghdad Eghbali au decis să vândă clubul unor investitori englezi. Și după ce o să vedeți și următoarele, o să înțelegeți și de ce.

Un motiv ar fi că deși este încă antrenorul echipei și în 2032, Mauricio Pochettino NU A CÂȘTIGAT NICI MĂCAR UN TROFEU cu Chelsea. Ultima sa realizare notabilă fiind titlul cu PSG în… 2022. Cum a rămas antrenor până acum este încă un mister pentru mine…

În primul sezon a terminat pe locul 7, apoi pe 4, 3 ,4 ,5 ,3 ,4 , 2, 4. Și în sezonul în care terminat pe 5 a mers în UCL datorită unui loc extra dat de UEFA. Ok, a mers în UCL în fiecare an în afară de primul, dar tot rămâne misterul de a nu fi câștigat nici măcar o cupă a Ligii.

LOT ACTUAL

După cum se poate observa în poza de mai sus, Pochettino a adopat un sistem 4-3-3, unde încă se mai găsesc printre titulari șase jucători din lotul actual: Reece James, Mudryk, Enzo, Caicedo, Wesley Fofana și Badiashile. Pe bancă se mai află si un Christopher Nkunku ajuns la 34 ani, dar care a fost golgheterul principal al echipei șase sezoane la rând. Atacantul titular este Vitor Roque (jucător aflat în vizor și în realitate) ajuns în cele din urmă la Barcelona, de unde a fost cumpărat cu 101 mil euro (cu tot cu bonusuri) în 2030.

TRANSFERURI

Nici la transferuri nu ne-am dezmințit, deși suprinzător niciun record nu a fost doborât. Caicedo rămâne cel mai scump jucător cumpărat, și Eden Hazard cel mai scump vândut. Cumva am dat 53 milioane pe Joe Gomez si 83 pe Moussa Diaby, lăsând să plece pe sume mici alți jucători valoroși.

ALTELE…

Premier League a pus monopol pe UEFA Champions League, Real Madrid reușind să se strecoare o singură dată ca și câștigătoare în cele 9 sezoane simulate. Mikel Arteta a câștigat de 4 ori cu Arsenal, Geordies de la Newcastle și-au îndeplinit visul suprem, iar Man City, după două trofee la rând în 2024 și 2025, pierde trei finale în patru ani.

La fel ca și Pochettino, și Ange Postecoglu este încă antrenorul lui Spurs și în 2032, cu singura observație că acesta a câștigat un trofeu, Europa League în 2028. În rest, seceta obișnuită. De remarcat finala jucată de Leeds în 2031.

În Conference League, surprize frumoase ca de obicei: Qarabag și Getafe ajung în finală, Girona și Toulouse ridică trofeul.

La Balonul de aur, una din marile surprize este absența lui Erling Haaland. Salah în sfarșit câștigă după multe sezoane extraorinare, Mbappe a ajuns la cota 3, Bellingham are deja două, printre ei strecurându-se Vinicius Junior și Bukayo Saka.

Euro 2024 a fost câștigat de Portugalia, 2028 de Franța și 2032 de Italia. Cupa mondială din 2026 a fost câștigată de Italia, iar cea din 2030 de Portugalia.

Ce evenimente din cele care s-au întâmplat credeți că sunt posibile și în realitate până în anul 2032?