-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Avancronici » Finala Carabao Cup: Chelsea vs Liverpool, 25 Februarie 2024

Finala Carabao Cup: Chelsea vs Liverpool, 25 Februarie 2024

Finala Cupei ligii Angliei dintre Chelsea și Liverpool, programată pentru 25 februarie 2024, reprezintă un moment crucial pentru ambele echipe. Chelsea poate câștiga primul trofeu din era Boehly.

Loading

Duminică, 25 februarie 2024, va avea loc finala Cupei ligii Angliei, unul dintre cele mai așteptate meciuri ale anului. Chelsea și Liverpool, două dintre cele mai de succes cluburi din istoria competiției, se vor întâlni într-o confruntare care promite să fie spectaculoasă. Chelsea dorește primul trofeu din era Boehly, iar Liverpool să-i ofere un ultim succes lui Klopp (mai au încă 3 încercări), care a anunțat că va pleca la finalul sezonului.

Parcursul în cupă

Chelsea

Chelsea, sub conducerea lui Mauricio Pochettino, a avut un parcurs bun în Cupa Angliei. A trecut cu greu de AFC Wimbledon în runda a doua (după ce a fost condusă), s-a impus la limită împotriva lui Brighton (1-0) și a învins cu 2-0 pe Blackburn în turul 4. Echipa a trecut de Newcastle United în sferturile de finală la penalty-uri (după un gol în prelungiri). Apoi a învins Middlesbrough cu 6-1 în returul din semifinale, în ciuda unei înfrângeri surprinzătoare în prima manșă, reușit să se revanșeze demonstrând o puternică dorință de victorie.

Liverpool

Liverpool, condusă de Jurgen Klopp, a avut de asemenea un parcurs solid în Cupa Angliei. Echipa a trecut de Leicester, Bournemouth, West Ham și de Fulham în semifinale cu un scorul de 3-2 la general. Liverpool a demonstrat o strategie de joc inteligentă, însă a primit gol în fiecare meci din cupă.

Ultimele 2 meciuri disputate între echipe

În ultimele meciuri disputate între Chelsea și Liverpool, cormoranii au o serie de opt meciuri fără înfrângere împotriva echipei Londoneze în toate competițiile, inclusiv o victorie cu 4-1 în Premier League când cele două echipe s-au întâlnit ultima dată la sfârșitul lunii ianuarie. Ultima victorie a lui Chelsea împotriva lui Liverpool a fost o victorie cu 1-0 la Anfield în campionat în martie 2021. Din echipa de titulari de atunci, doar James și Chilwell mai sunt și astăzi la echipă.

Jucătorii Indisponibili

Atât Chelsea, cât și Liverpool suferă la capitolul accidentați. Mai jos lista completă de astăzi conform site-ului Fotmob.com

Cei Mai Buni Jucători

Cole Palmer a avut un sezon impresionant la Chelsea în 2023-2024 până acum jucând în total 29 de meciuri în toate competițiile pentru albaștri, marcând 12 goluri și 9 pase de gol, jucând un total de 2259 de minute. Acesta a avut un impact semnificativ în Premier League, unde a marcat 10 goluri și a oferit 6 pase de gol în 22 de meciuri.

Palmer a avut o prestație bună și în Cupa Carabao, unde a marcat 2 goluri și a oferit 2 pase de gol în 5 meciuri. Performanța sa a fost esențială pentru parcursul lui Chelsea în competiție.

De cealaltă parte, cel mai bun jucător al cormoranilor fiind Mo Salah. Acesta a jucat un total 28 de meciuri în toate competițiile, a marcat 19 goluri, a oferit 10 assisturi.

Cu toate acestea, performanța lor în finală va depinde de mulți alți factori, inclusiv strategia echipei, forma jucătorilor și tactica adversarilor, dar și jucătorii ce vor fi pe banca de rezerve. Va fi cu siguranță un meci interesant de urmărit.

Declarațiile lui Poch înaintea meciului

Antrenorul lui Chelsea, Mauricio Pochettino, a vorbit despre șansele lui Thiago Silva de a juca în finală și despre dorința sa de a câștiga primul său trofeu în fotbalul englez. Pochettino a dezvăluit că are o idee despre formația de start, inclusiv dacă Dj Petrovic va continua sau Robert Sanchez se va întoarce între buturi. El a menționat că trebuie să evalueze câțiva jucători pentru a vedea dacă pot fi implicați în meciul de duminică (inclusiv Thiago Silva).

Înaintea finalei cu Liverpool, Pochettino a recunoscut că meciul este diferit de ultima întâlnire. El a menționat că Chelsea a găsit o formă bună după înfrângerea cu 4-2 în fața lui Wolves, cu victorii ulterioare la Aston Villa și Crystal Palace care au schimbat narativa înaintea finalei Cupei Carabao.

Pochettino a mai spus că așteaptă cu nerăbdare finala și că este o șansă important pentru noi, să arătăm că suntem mai buni decât Liverpool și că merităm să ridicăm trofeul.


Ești din București?

Te așteptăm duminică alături de noi să urmărim meciul împreună!