-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Profil jucător » Kendry Paez, minunea ecuadoriană care va ajunge la Chelsea

Kendry Paez, minunea ecuadoriană care va ajunge la Chelsea

Kendry Paez, o minune fotbalistică din Ecuador, va ajunge la Chelsea în iulie 2025, la vârsta de 18 ani. Paez, recunoscut pentru debutul său senzațional și performanțele sale la Independiente del Valle și de la națională, va trebui să își dovedească talentul și să se adapteze la presiunea și concurența din Premier League pentru a-și atinge potențialul maxim.
să își depășească limitele, pentru a-și îndeplini visul de a juca la Chelsea.

Crezi că poate Paez să se impună la Chelsea și să ajute la reclădirea echipei? Sau o să fie împrumutat ca celelalte tinere talente pe care Chelsea le are?
Scrie-ne în comentarii 👇

Loading

Kendry Paez este un fotbalist ecuadorian de 16 ani, care joacă ca mijlocaș pentru clubul Independiente del Valle și echipa națională a Ecuadorului. El va fi transferat la clubul englez Chelsea în iulie 2025, după ce va împlini 18 ani.

Un debut de senzație

Paez a debutat la Independiente del Valle la vârsta de 15 ani și a devenit cel mai tânăr debutant și marcator din istoria primei ligi ecuadoriene. El a impresionat și la nivel internațional, marcând și oferind assist-uri pentru Ecuador la Campionatul Mondial U20 din 2023 și la Copa America U17 din 2023, unde a fost și căpitanul echipei sale.

Paez a început să joace fotbal la vârsta de cinci ani, la Academia Alfaro Moreno, o școală de fotbal afiliată clubului Barcelona SC din Guayaquil, orașul său natal. El a fost refuzat de Barcelona SC la vârsta de opt ani, pentru că președintele clubului nu a vrut să plătească pentru un jucător atât de mic. El a trecut apoi pe la Emelec și Patria, unde a jucat ca atacant, înainte de a ajunge la Independiente del Valle în 2018, la vârsta de 12 ani.

La Independiente del Valle, Paez a fost retras pe postul de mijlocaș, unde și-a demonstrat calitățile de pasator, dribleor, recuperator și finalizator. El a fost promovat la echipa mare în 2023, după ce a câștigat trofeul de cel mai bun jucător la Next Generation Trophy, un turneu internațional de juniori organizat de Red Bull Salzburg.

La doar câteva zile după ce a împlinit 15 ani, Paez a debutat în prima ligă ecuadoriană, într-un meci cu Mushuc Runa, pe care l-a încheiat cu un gol superb, din voleu, de la marginea careului. El a devenit astfel cel mai tânăr debutant și marcator din istoria campionatului. El a continuat să impresioneze în restul sezonului, marcând încă patru goluri și oferind șapte assist-uri în 24 de meciuri. El a jucat și în Copa Libertadores, competiția continentală cea mai importantă, unde a marcat un gol decisiv în victoria cu Corinthians, una dintre cele mai mari echipe din Brazilia.

Un transfer record

Paez a atras interesul mai multor cluburi europene, printre care Borussia Dortmund și Manchester United, dar Chelsea a reușit să-l semneze pentru suma de 20 de milioane de euro (17,27 milioane de lire sterline). 

Chelsea l-a ales pe Paez pentru că îl consideră unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști din lume și pentru că se potrivește stilului de joc al echipei.

Fanii lui Chelsea au mari așteptări de la Paez, care este comparat cu staruri precum Lionel Messi, Neymar sau Eden Hazard. Ei speră că Paez va fi soluția pentru problemele de creativitate și eficiență ale echipei, care a avut un sezon dezamăgitor, terminând pe locul 12 în Premier League și sezonul trecut ratând calificarea în cupele europene, iar în sezonul acesta încă nu-și regăsește forma fiind doar pe 11.

Un viitor incert

Paez va avea însă o concurență acerbă la Chelsea, care a investit masiv în transferuri după preluarea clubului de către Todd Boehly și Behdad Eghbali în vara trecută. Chelsea a adus 19 jucători în ultimele două ferestre de transferuri, cheltuind peste 1 miliard de lire sterline.

Pe postul de mijlocaș, Paez va trebui să se lupte cu jucători precum Enzo Fernandez, Moises Caicedo, Conor Gallagher, Romeo Lavia, Lesley Ugochukwu sau Carney Chukwuemeka.

Paez are un potențial uriaș și o ambiție pe măsură, dar va trebui să demonstreze că este pregătit să facă față provocărilor și presiunii care vin cu transferul la un club ca Chelsea. El va trebui să se adapteze la o cultură și o limbă nouă, să se integreze în vestiar și să câștige încrederea antrenorului și a colegilor. El va trebui să se mențină în formă și să evite accidentările, să își dezvolte calitățile fizice și tactice și să își păstreze entuziasmul.

Kendry Paez este un fotbalist tânăr, talentat, care are toate șansele să devină un star mondial. Dar drumul său spre succes nu va fi ușor și depinde în mare măsură de el însuși. El va trebui să își confirme talentul și să își depășească limitele, pentru a-și îndeplini visul de a juca la Chelsea.


Crezi că poate Paez să se impună la Chelsea și să ajute la reclădirea echipei? Sau o să fie împrumutat ca celelalte tinere talente pe care Chelsea le are?
Scrie-ne în comentarii 👇