-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Rezumate » O nouă finală pierdută…

O nouă finală pierdută…

Liverpool triumfă în finala Cupei Carabao împotriva lui Chelsea după un meci plin de tensiune și răsturnări de situație. Virgil van Dijk devine eroul serii cu golul marcat în prelungiri, aducând trofeul pe Anfield. Performanța solidă a lui Kelleher a fost cheia succesului, barând toate șansele de gol ale echipei Chelsea. Mauricio Pochettino aștepta loviturile de departajare, iar schimbările slabe nu au reușit să schimbe cursul jocului, plecând acasă fără trofeu după o nouă finală pierdută…

Loading

Liverpool și-a adjudecat victoria într-un meci tensionat și plin de dramatism în finala Cupei Carabao împotriva lui Chelsea, disputată astăzi, pe stadionul Wembley din Londra.

Jocul a fost extrem de echilibrat de la început și până la final, ambele echipe având ocazii de a marca goluri. Liverpool a început în forță, având câteva șanse bune în prima repriză, dar portarul lui Chelsea, Djordje Petrovic, a fost la înălțime și a făcut câteva intervenții salvatoare.

Cu toate acestea, Chelsea a fost cea care a avut oportunitățile cele mai clare de a deschide scorul. Raheem Sterling a avut un gol anulat după o intervenție a arbitrului asistent cu steagul ridicat pentru offside milimetric. Apoi, Nicolas Jackson a avut și el o șansă importantă, dar a ratat un gol dintr-o poziție excelentă.

Liverpool a avut și ea golul ei anulat, cu Van Dijk marcând cu capul dintr-un corner bine executat, însă Endo a fost în poziție de offside blocându-l pe Colwill să intervină la minge.

Pe măsură ce meciul s-a prelungit în extra-time, presiunea a crescut și mai mult. Liverpool a continuat să fie periculos în atac, iar în minutul 120, Virgil van Dijk a lovit cu capul balonul dintr-un corner bine executat de Kostas Tsimikas, aducând astfel victoria echipei sale.

Statisticile meciului arată că Liverpool a avut o posesie mai mare și mai multe șuturi pe poartă decât Chelsea, reflectând dominația lor în timpul jocului. Van Dijk fiind desemnat omul meciului pentru golul său crucial și apărarea sa solidă.

Un aspect interesant al meciului a fost strategia lui Mauricio Pochettino, care părea să se bazeze pe jocul defensiv și să aștepte penalty-urile pentru a-și asigura șansa la victorie. Totuși, abordarea sa s-a dovedit a fi neinspirată, deoarece Liverpool a reușit să își impună superioritatea în prelungiri.

De asemenea, merită menționat faptul că Liverpool a folosit o serie de jucători tineri din academie în acest meci important, făcând-o pe Chelsea să pară că mai are foarte mult de muncă ca să reajungă la nivelul de odinioară…

Finala Carabao Cup 2024 a fost un meci plin de emoții și momente memorabile. Cu toate că Chelsea a luptat din greu, Liverpool a reușit să câștige trofeul. Acest meci va rămâne în istoria fotbalului ca un exemplu de determinare și spirit sportiv.

Mai jos rezumatul extins al partidei de pe Wembley