-
DAYS
-
HOURS
-
MINUTES
-
SECONDS
Acasă » Profil antrenor » Roberto de Zerbi la Chelsea? Profil Tactic și Puncte Forte

Roberto de Zerbi la Chelsea? Profil Tactic și Puncte Forte

Roberto de Zerbi a transformat-o pe Brighton & Hove Albion adoptând un stil de joc axat pe posesie și trecere rapidă. Cu toate acestea, apărarea rămâne o problemă. Dacă Chelsea îl va aduce pe De Zerbi, acesta ar putea revigora echipa cu jucători precum Caicedo și Nkunku sau prin transferuri, inclusiv Ferguson și De Ligt.
Crezi că De Zerbi ar putea să-și impună stilul la Chelsea și să o readucă pe culmile glorie nu de mult uitată?
Scrie-ne în comentarii 👇

Loading

Roberto de Zerbi a revoluționat modul de joc la Brighton & Hove Albion în ultimii ani și a atras atenția multor fani ai fotbalului. Pep Guardiola l-a lăudat ca fiind “unul dintre cei mai influenți manageri din ultimii 20 de ani”, o laudă majoră din partea cuiva care a câștigat atât de multe trofee. De Zerbi a parcurs un drum lung de când a ajutat Shakhtar Donetsk să câștige Supercupa Ucrainei, devenind primul manager italian care a reușit acest lucru. Avansând câțiva ani în munca sa la Brighton, De Zerbi i-a transformat cu succes din luptători de mijlocul clasamentului într-o echipă extrem de bună. Brighton s-a calificat în UEFA Europa League pentru prima dată sub conducerea lui și continuă să fie puternici, în ciuda faptului că a trebuit să vândă starurile principale precum Alexis Mac Allister și Moises Caicedo vara trecută.

Dacă Chelsea ar trebui să-l înlocuiască pe Mauricio Pochettino în curând, De Zerbi ar putea fi opțiunea deoarece a dovedit în Premier League și are o filozofie distinctă, de succes, care poate aduce albastrii înapoi în top.

Cum îi place lui De Zerbi să joace echipa sa fotbalul?

Brighton a adoptat un stil de fotbal cu posesie sub De Zerbi, care își dorește ca jucătorii să păstreze mingea și să își înfurie adversarii cu trecerea lor rapidă, eficientă. Pescărușii au menținut o formație 3-4-2-1 în acest sezon și au avut o posesie medie a mingii de 62% pe meci în Premier League – doar Man City are procentaj mai mare (66%).

De Zerbi preferă ca echipa sa să joace mingea din spate, construind din linia de fund și să găsească spații pe care să le exploateze în careul adversarilor pentru a crea șanse. Pescărușii au creat 48 de șanse mari în acest sezon, având o medie de 6.2 șuturi pe spațiul porții pe meci (a treia cea mai bună) în Premier League. Cel mai important este că Brighton este clinică în finalizarea șanselor lor. Au avut o medie de 1.9 goluri pe meci în Premier League în acest sezon și au marcat 49 de goluri în 26 de meciuri, al șaselea cel mai bun număr de goluri din Premier League.

Slăbiciunea cea mai mare în abordarea lui De Zerbi

Problema cea mai proeminentă pentru Brighton în acest sezon a fost apărarea. Lui De Zerbi îi place să joace o linie defensivă înaltă care este adesea chinuită în tranziții și duce la erori care duc la goluri. În acest sezon, șapte erori din linia de fund a Brighton au dus la goluri. Pescărușii tind, de asemenea, să sufere atunci când joacă împotriva echipelor cu talie care joacă compactați și care predau posesia. Brighton a avut doar 3 meciuri fără gol primit în 26 de jocuri de campionat în acest sezon și are o medie de 1.6 goluri primite pe meci.

Cu toate acestea, minunile lui De Zerbi cu Brighton indică faptul că ar putea reuși să stoarcă cei mai bun din această tânără echipă a lui Chelsea și să aducă clubul înapoi la forma de odinioară luptând pentru trofee majore din nou. Filosofia sa atractivă de fotbal și priceperea tactică pot ajuta la readucerea acelei scântei în club.

Dacă Todd Boehly alege să-l demită pe Poch și să-l instaleze pe De Zerbi, atunci discutăm despre două formații preferate ale lui De Zerbi care pot fi implementate la echipă.

Echipa 1: Cu lotul actual

Din fericire pentru albaștrii, ei au deja câțiva foști jucători de la Brighton care au excelat sub comanda lui De Zerbi înainte de a se muta la Londra. Printre aceștia aflându-se Moises Caicedo, Marc Cucurella, Robert Sanchez și Levi Colwill – care au avut toți perioade prolifice la Brighton în trecut. Acești trei sunt aproape siguri să fie jucători de bază la echipa gestionată de italian. Datorită formației, Enzo Fernandez poate juca într-un rol de număr 8 cu Caicedo în mijloc. În linia de atac, este probabil ca De Zerbi să prefere ca Christopher Nkunku să conducă linia și să aibă pe Cole Palmer și Raheem Sterling în spatele lor pentru a oferi acel impuls de atac și scânteie creativă.

Echipa 2: Cu transferuri noi

Dacă preia Chelsea, De Zerbi va dori evident câteva semnături noi pentru a adăuga mai multă calitate la primul său 11 de start. Este probabil să ceară un nou atacant central natural care poate conduce atacul și să transforme șansele de gol în goluri. În trecut s-a zvonit că albaștrii sunt interesați să-l transfere pe Evan Ferguson, asta se poate întâmpla dacă Boehly îl angajează pe De Zerbi. Alături de tânărul atacant irlandez, De Zerbi probabil să ceară semnarea unui nou fundaș central pentru a comanda linia sa de fund. Fundașul central al lui Bayern München, Matthijs de Ligt, este deschis să părăsească clubul în această vară și albastrii ar putea face o mișcare în acest sens, fiind un fundaj bun în distribuirea mingii.

Crezi că poate De Zerbi ar putea să-și impună stilul la Chelsea și să o readucă pe culmile glorie nu de mult uitată?
Scrie-ne în comentarii 👇